Logo Logo
Jak nosit legíny?
  • 30.12.2021
  • legíny, zateplené legíny, dámské legíny,

Legíny jsou jedním z nejoblíbenějších dámských oblečení. Nabízí totiž širokou možnost použití, stylování a variací oblečení. V našem článku se podíváme na to, jak správně legíny nosit.

Jak nosit legíny

Jak nosit legíny?

Nejprve se podíváme na to, proč jsou vlastně legíny mezi ženami tak oblíbené, a tak často se nosí. Projdeme si různé typy a druhy legín, které na trhu nalezneme a na závěr se podíváme na to, jak nosit legíny a s kterými typy oblečení je možné je kombinovat. Pojďme na to!

Proč jsou legíny mezi ženami tak oblíbené?

Legíny patří mezi oblíbené kousky oblečení. Jsou vhodné na podzim a zimu, protože jsou teplé a pohodlné. Navíc je lze kombinovat s různými druhy oblečení. Legíny jsou vyrobeny z různých materiálů, takže si každá může najít legíny podle svého gusta. Podzimní legíny můžeme variovat v tmavších barvách jako jsou šedá, černá nebo hnědá. Zateplené legíny lze nosit v různých barvách a styly, nejčastěji však v černé nebo modré barvě.

Ragdoll LA Legíny khaki / olivová / tmavě šedá / bílá

Jaké legíny nalezneme?

Musíme si uvědomit, že už jsou pryč časy, kdy byly legíny výsadou pouze žen. V dnešní době je používá velká řada mužů, a to hlavně při sportu. Stále však platí, že trhu dominují dámské legíny, které můžou být vzorované, legíny ve stylu kalhotek, legíny s punčochovou špičkou nebo krátké legíny s kratším rukávem. Dámské legíny lze zakoupit v různých velikostech od 34 do 56.

Kalhotkové legíny jsou legíny s kratší nohavičkou, ale některé z nich mohou mít i delší nohavičku. Jsou vyrobeny ze speciálního materiálu, který se přizpůsobuje tvaru vašich boků a stehen. Při nakupování těchto legín vezměte na vědomí, že to jsou legíny s méně obsahem bavlny a více odolného syntetického nebo vlnitého materiálu. Dále pak narazíte na punčochové legíny, krátké legíny, lisované legíny, již zmíněné zateplené legíny nebo džínové legíny. Meze se nekladou a vždy záleží na typu příležitosti, ke které jsou ty či oné legíny vhodné. Ať už se rozhodnete pro jakékoliv legíny, tak vám doporučujeme navštívit módní srovnávač modise.cz, ve kterém naleznete širokou nabídku elegantních, zateplených nebo sportovních legín

Jak nosit legíny a s čím je kombinovat?

Zateplené legíny je možné kombinovat s dalším oblečením jako jsou šály, pokrývky hlavy a rukavice. Pokud se rozhodnete pro nohavice nebo sukně, buďte opatrné na délku, zda je pasujete do bot. Také si berte do úvahy typ oblečení legín a jeho stylu. Napište článek o tom, jak legíny kombinovat s dalším oblečením a něco o tom, proč legíny jsou tak oblíbené. Pokud máte leginy různých barev nebo vzorů, zvolte bílé podkolenky. Chcete-li legín rovnějšího střihu, použijete si podkolenky s vysokým pasem nebo s kosticí.

Dámské legíny jsou velmi oblíbeným druhem oblečení. Ženy si je oblíbily proto, že jsou pohodlné a zároveň elegantní. Legíny nalezneme ve dvou hlavních variantách – zateplené legíny a letní legíny. Zateplené legíny jsou ideální pro zimní období, protože se dobře hodí pro chladnější počasí. Letní legíny jsou vhodné podle sezóny, protože jim odpovídá počasí tak, aby byly dostatečně oblečené.

Klasické dámské legíny lze kombinovat s mnoha druhy oblečení. K legínám si můžeme obléct halenky, košile nebo triko. Také legíny doporučujeme kombinovat se šortkami nebo spodními prádlem. Legíny se vyrábějí v mnoha barvách, takže se dají nosit samotné nebo kombinovat jako podkolenky s legínami v odlišné barvě. Podle druhu legín lze legíny kombinovat i s botami. K legínám svršek zateplený si lehce obuje kozačky, které jsou ideální pro chladnější počasí, do letních legín vyberete sandály či legíny do podpatku. Dámské legíny najdete ve většině obchodů se zbožím oblečení, kde legíny nabízejí i různé druhy legín

Závěr

A jsme na konci našeho článku. Jde tedy vidět, že legíny nalézají široké pole využití a použití. Co je důležité je vědět, ke které příležitosti je který typ legín vhodný a dokázat je správně zkombinovat s dalšími typy oblečení. Věříme, že díky našemu článku již přesně víte jak na to!