Logo Logo
Jak vyčistit bílé tenisky
  • 24.01.2022
  • bílé tenisky, látkové tenisky, kožené tenisky,

Když chcete vyčistit bílé tenisky, je třeba zvážit mnoho věcí. Jak můžete udržet bílou barvu vašich bot zářivou a jiskřivou? Jak udržujete své bílé tenisky čisté po každém nošení? Jak můžete prodloužit životnost vašich oblíbených tenisek, zvláště když jsou to bílé kožené? Podívejte se tedy na naše tipy, jak pečovat o své bílé tenisky.

Jak vyčistit bílé tenisky

Jak vyčistit bílé tenisky

Samozřejmě se tenisky vyrábí z více materiálů, a proto se podíváme ze začátku na to, jaké jsou rozdíly při čištění látkových tenisek a kožených tenisek. Následně se přesuneme k pravidelné údržbě a čištění tenisek, díky kterému co nejvíce prodloužíte jejich bílou barvu a na závěr se podíváme na 3 tipy pro čištění bílých tenisek pomocí prostředků, které naleznete doma. Pojďme na to!

Čištění různých materiálů tenisek

Jak jsme již zmínili, jako první se podíváme na čištění různých materiálu tenisek, přičemž se zaměříme na nejoblíbenější látkové tenisky a kožené tenisky. Jaké jsou rozdíly při čištění a údržbě obou typů?

Látkové tenistky

Při čištění látkových tenisek se budete chtít spolehnout na jemný prací prostředek a trochu vody. Smíchejte mycí prostředek s trochou vody v misce a ponořte do ní hadřík. Hadřík vyždímejte, aby nebyl moc mokrý a poté začněte plátěné tenisky jemně třít. Ujistěte se, že jste vyčistili všechny části látky, včetně místa mezi štěrbinami tenisek. Pokud potřebujete, můžete se do těch hůře dostupných míst dostat pomocí zubního kartáčku. Jakmile budete hotovi, opláchněte tenisky trochou sladké vody a nechte je uschnout na vzduchu.

CONVERSE Kotníkové tenisky 'Chuck Taylor

Kožené tenisky

Kožené tenisky jsou o něco choulostivější, takže při jejich čištění budete chtít zvolit jiný přístup. Pro začátek se ujistěte, že používáte roztok vody a octa místo saponátu. Po ponoření hadříku do roztoku začněte s čištěním kožených tenisek. Pokud jsou na bílé kůži nějaké oděrky nebo jiné nečistoty, můžete vždy použít zubní kartáček nebo něco podobného, abyste se dostali do hůře dostupných míst. Jakmile skončíte, bílé kožené tenisky setřete suchým hadříkem a nechte je uschnout na vzduchu.

Po vyčištění bílých tenisek máme k pravidelné údržbě ještě pár rad. Pro začátek, kdykoli vám zmoknou bílé tenisky; ať už je to z deště nebo potu; vždy byste měli pamatovat na to, abyste se vrátili domů a okamžitě si tenisky vyzuli. Uchovávání bílých bot ve vlhkém prostředí může způsobit ztrátu bílé barvy nebo zničení materiálu, proto je důležité na to vždy pamatovat.

Udržovat bílé kožené tenisky čisté je snazší než udržovat čisté látkové, protože je nemusíte intenzivně čistit pokaždé, když se zašpiní. Stále však dbejte na to, aby vaše bílé kožené tenisky byly čisté, protože nahromaděné nečistoty mohou způsobit, že materiály bílých kožených tenisek se takto rychleji opotřebuje. Aby bílé kožené tenisky vypadaly jako nové, občas je otřete měkkým hadříkem. Ať už se vám líbí kožené nebo látkové tenisky, tak vám doporučujeme navštívit módní srovnávač modise.cz, ve kterém nalezente široký výběr pánských i dámských tenisek!

Preventivní čištění bílých tenisek

Již jsme naťukli, na co byste měli při pravidelné údržbě tenisek myslet. Je velmi důležité, aby vaše bílé tenisky vypadaly bílé a čisté. Zde je několik tipů, jak na to:

  • Tenisky pravidelně čistěte vlhkým hadříkem.
  • Pokud jsou na teniskách nějaké nečistoty nebo skvrny, můžete je odstranit jemným čisticím prostředkem nebo mýdlem.
  • Ujistěte se, že je po umytí zcela vysušíte.
  • Můžete také použít bílý krém na boty, aby tenisky vypadaly bílé.
  • Vždy čistěte také tkaničky, protože se mohou poměrně snadno ušpinit.

3 tipy na čištění bílých tenisek

Ne vždy jsou však po ruce potřebné čistící prostředky a krémy, o kterých jsme se v předešlých kapitolách zmínili. Přinášíme vám tak 3 tipy, jak si můžete vyčistit bílé tenisky pomocí přípravků a produktů, které většina z nás nalezne doma.

  • Jedlá soda se saponátem – smíchejte jedlou sodu s malým množstvím saponátu a vetřete do tenisek. Před opláchnutím vodou nechte působit půl hodiny.
  • Jedlá soda s octem – smíchejte jedlou sodu s octem a touto směsí vydrhněte tenisky. Před opláchnutím vodou nechte působit půl hodiny.
  • Zubní pasta – naneste zubní pastu na zubní kartáček a vydrhněte s ní tenisky. Před opláchnutím vodou nechte působit půl hodiny.

Závěr

Po dodržení výše uvedených tipů budou vaše bílé tenisky vždy vypadat čistě a bíle. Pamatujte, že preventivní opatření jsou často lepší než nápravná. Snažte se tedy udržovat své tenisky co nejčistší podle těchto tipů.